Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to s tím čerpáním dovolené „kdy já chci“ v profesích mimo školství také v praxi nebývá moc růžové. Pokud pracujete v zaměstnání, kterého se nějak dotýká turistický ruch, můžete o prázdninách na dovolenou s dětmi zapomenout. Ve velkých fabrikách je zase běžná „celozávodní dovolená“ a mimo ni vám toho volna už moc nezbude. Stavbaři by vám pro změnu mohli vyprávět o povinné dovolené v zimě a zákazu dovolených v technologicky nejvýhodnější části sezony. A to nemluvím o zaměstnancích firem s velkými výkyvy odbytu či o službách, kde hrozí trvalý odliv zákazníků.

0 0
možnosti

Špatná otázka. To jako byste se ptal, jestli je na tom líp sprinter, nebo půlkař. Vy jste si svou profesi vybral, vaši známí také. Každého baví a naplňuje něco jiného a bere to se všemi plusy i mínusy. Vaši známí by asi nikdy nechtěli učit. Já jsem zase kdysi své známé učitelce, co si stěžovala na malý plat nabízel ať nastoupí k nám do firmy jako asistentka, že dostane nejmíň o polovinu víc. "No to určitě!" pustila se do mě. "Jenom 4 týdny dovolené za rok? Jezdím v létě k moři a do hor, v zimě na lyže, kde bych na to brala čas?" ;-)

Takže asi jak psal níže Miroslav: volno vám opravdu můžeme jen závidět, na druhou stranu každý nemá na to, pracovat se smečkou drzých a rozjívených smradů.

2 0
možnosti

Každá profese nese to svoje ... Učitel v přepočtu své srando mzdy - s případným součtem volna, ve svém výstupu odměňování pak možná na tom tak špatně není. Profesi bych vykonávat ovšem nemohl - důvodů je celá hora. Od neustále se měnící legislativy, přes byro nároky, mizerné kompetence a měnící se nálady společnosti - mnohý nesoulad vztahu rodiny - školy. Čili, komplikované a rizikové postavení - versus to hlavní ! Chyběl by mi ten hmatatelný pocit uspokojení výstupu produkce. Zjednodušeně řečeno - Zedník cosi dělá, opouští své pracoviště a ohlédne se ...:-)

1 0
možnosti

I za dobrým učitelem je vidět výsledek. Trvá to dlouho a mnohdy si toho ostatní ani nevšimnou. Ale pak to stojí za to.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS