A co děti, mají si kdy hrát?

Vrhnul jsem se do akce od soukromé školy ITStep. Jde o akci pro děti okolo 10 let, které se mohou 5 dní účastni takového IT tábora.

A co děti, mají si kdy hrát?

Vrhnul jsem se do akce od soukromé školy ITStep. Jde o akci pro děti okolo 10 let, které se mohou 5 dní účastni takového IT tábora. Náplní je nejen práce s počítači, tvorba dokumentů, jejich sdílení, také programování ve Scratch od MIT, kreslení v 3Dbuideru a následný tisk na 3D tiskárně a další úkoly jako je stavění a programování LEGO robotů.

Jaká je představa těchto žáků o učiteli? Může si při 8-mi hodinovém nasazení na chvilku odpočinout? Jak se žáci baví? Co si představují a co očekávají rodiče? Když nechám děti si hrát první den. Když děti hrají spolu jednu hru, že se něčemu naučí. Rodiče to však vidí jinak a přece nebudou za to platit. Připomíná to mi mnohé články, které hovoří o ambiciózních rodičích, kteří se snaží poskytnout svému potomkovi, co nejlepší vzdělání, až začne vytrácet volný čas dítěte. To je čas, kdy se dítě věnuji tomu, co chce, nikoliv „proflákaný“ čas, jak si mnozí myslí. I dospělý si potřebuje odpočinout, změnit během dne na chvilku prostředí na nepracovní nebo si naopak vezme práci třeba do své oblíbené kavárny.

Pokračování článku na http://blogkantora.cz/

Autor: Lukáš Masopust | pondělí 27.11.2017 1:48 | karma článku: 0 | přečteno: 15x